15 év, 15 gépjárműfecskendő, 15-én

 

Szeptember 15-én újabb 15 db. RÁBA-HEROS Aquadux X 4000 gépjárműfecskendő ünnepélyes átadására került sor. A BM HEROS Zrt. Ezüstfa utcai telephelyén tartott ünnepségen Kontrát Károly belügyminiszter-helyettes úr mondott köszöntő beszédet. 

Az ünnepségen összesen 40 új eszköz átadására került sor. A 15 db. tűzoltó gépjárműfecskendőn kívül egy konténerszállító jármű, egy konténerszállító pótkocsi, valamint hat árvízvédelmi konténer is található. Az átadott gépjárműfecskendők a egyenként 6 személyt, 4000 liter vizet és 400 liternyi habképző anyag szállítására képesek. A 16 tonnás jármű tökéletesen megfelel a mostani felszereltség-, és menetelvárásoknak.

Átadásra került összesen 7 db összecsukható, univerzális konténer is. Az eszköz kialakításánál az elsődleges cél az volt, hogy szállításkor és használaton kívüli állapotban helytakarékos, de a felhasználási helyén kinyitva teljes értékű szerepet töltsön be. Ezek a konténerek akár 8 ember befogadására is képesek, hőszigeteltek, ablakokkal, elektromos áram vételezési lehetőséggel, belső burkolattal és bútorzattal különféle elhelyezési igényeket tudnak kielégíteni. A műszaki kivitelezésnek köszönhetően több konténer is összeköthető, egymásba illeszthető, ezáltal kisebb közösségek elhelyezését is képest kiszolgálni a felmerülő igényeknek megfelelően.

Az összecsukható konténer mellett egészségügyi konténer átadására is sor került, melyben a 14 millió forintos berendezés hőszigetelt, klimatizált és könnyen fertőtleníthető. A konténerek különlegessége hogy gyorsan telepíthetőek és biztonságosan végezhetők el benne a különféle egészségügyi vizsgálatok. 

 

 

tovább a többi bejegyzéshez